فيروز نيا.jpg

دکتر قدیر فیروزنیا

Dr.Ghadir Firozniya

*مرتبه علمی: دانشیاردانشگاه پیام نور

*رشته: جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

*زندگینامه:

قدیر فیروزنیا در سال 1344 در یک خانواده اصیل در شهرستان ساوجبلاغ، استان البرز چشم به جهان گشود. بعد از اتمام تحصیل دوره دبیرستان، در سال 1362 با شرکت در آزمون سراسری، در دانشگاه شهید بهشتی در رشته جغرافیا پذیرفته شد. در طول دوران تحصیل با جهاد سازندگی همکاری داشته و وظایف متعددی از جمله؛ کارشناس نشریه جهاد، کارشناس مشارکت‌های مردمی، کارشناس مدیریت روستایی و ریاست اداره خانه‌های همیار (نسل اولیه دهیاری امروزی) را بر عهده داشته است. به عبارتی ایشان یکی از افراد موثر در شکل‌‌گیری مدیریت نوین در روستاها بوده است. دوره همکاری با جهادسازندگی فرصت مغتنمی بود که از نزدیک در بسیاری از روستاها حضور یافته و همزمان ضمن رصد ایده‌های نو در توسعه روستایی با تجربه عملیاتی اجرای برنامه‌های توسعه روستایی آشنا شده و ایشان بخشی از توفیق خود در زندگی حرفه‌ای را مدیون حضور در جهادسازندگی می داند.

پس از فراغت از تحصیل دوره کارشناسی ارشد در سال 1372 جذب دانشگاه پیام‌نور شدند. از سال 1376 با موسسه توسعه روستایی ایران ـ به عنوان نخستین نهاد مردم نهاد (NGO) ـ همکاری خود را آغاز نموده و حدود 8 سال مسولیت بخش تحقیقات این موسسه را برعهده داشته ‌است. و هم اینک نیز عضو هیات امنا و هیات مدیره این موسسه می‌باشد. همکاری با این موسسه و همکاری با اساتید و صاحب نظران توسعه روستایی نیز دوره‌ای است که در شکل‌گیری اندیشه‌های توسعه روستایی ایشان تاثیرگذار بوده است. در سال 1380 مجددا تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه شهید بهشتی را آغاز و در سال 1385 پس از فراغت از تحصیل در مقطع دکتری با کسب امتیازهای پژوهشی لازم به مرکز تهران منتقل شده‌اند. وی در سال 1395 به مرتبه دانشیاری نایل شدند.

*دیدگاه ها:

وی بر این عقیده است که تحقق توسعه کشور و بویژه توسعه روستایی مستلزم حاکمیت رویکرد سیستمی و برنامه‌ریزی پایین به بالا و مشارکت حداکثری و نهادینه مردم در فرایند توسعه و ارتقای ظرفیت‌های اجتماعی و اصلاح رفتارهای فردی و (به تبع آن) اجتماعی است.

*آثارکلیدی:

-جایگاه روستا در فرایند توسعه ملی

-چشم انداز و نظام مدیریت برنامه ریزی توسعه کالبدی نواحی روستایی ایران

-روش شناسی مشارکتی در برنامه ریزی کالبدی سکونتگاههای روستایی

-نظام الگوی توسعه ای در مناطق روستایی آموزه هایی از تجربیات روستای نمونه در جهان و ایران

وی همچنین در بیش از 50 طرح پژوهشی مشارکت داشته و مولف یا همکار 25 مقاله علمی و پژوهشی و 20 مقاله و سخنرانی در همایش‌های ملی و بین‌المللی داشته است.

دریافت فایل C.V

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0